Aquest dijous 22 de Març hem assistit a l'Auditori Sala Santa Llucia de Reus a la presentació de la campanya per prevenir els abusos a les persones en discapacitat intel·lectual, proporcionada pel cos de mossos d'esquadra amb la col·laboració del Dincat i la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus. En aquesta xerrada hem participat diferents entitats del sector de la discapacitat, famílies i persones usuàries de totes les comarques pròximes.

En aquesta campanya ens expliquen la importància de la prevenció de tot tipus d'abús per poder fer la detecció i atenció directa a les víctimes i dur a terme un seguiment per protegir aquestes víctimes tan fàcils de vulnerar. Aquesta campanya impulsa una sèrie de tallers que les entitats podran efectuar en els seus centres, acompanyades per un professional i un cos policial, sent un treball transversal entre les dues. Per acabar, es realitza una taula rodona amb la presentació de la prova pilot treballada al Centre Ocupacional Aspasur de la Catalònia Fundació Creactiva. Els resultats i conclusions que s'han extret dels usuaris d'aquesta entitat, sent partícips en aquesta campanya, han explicat la seva opinió i el seu punt de vista sobre aquests tallers implementats.

Per concloure aquest acte, com a Fundació Tutelar Terres Ebre, hem pogut escoltar de primera mà, la visió que ens ha mostrat aquestes persones per les igualtats de drets, així com la seva fortalesa i humilitat que presenten les persones amb discapacitat intel·lectual, sent iguals amb els mateixos drets. Com deien ells: " Respecta'm, però exigeix-me que també tinc obligacions".