La visita de la famiíia sempre és sorpresa!!

La visita de la família sempre és una alegria!!
El passat divendres vam estar per Deltebre, celebrant l’aniversari del Ferran i el Sant de Toni. Sempre intentem potenciar i/o mantenir les relacions familiars, ja que per ells i per nosaltres és un suport molt important.
Així doncs van venir els familiars d'Isabel i del Ferran.
Ells sempre porten detalls "pal niño y mi hermana".
Com podeu veure a la foto s’ho estaven passant d’allò més bé, és més, encara no havien marxat que ja preguntaven de nou "y cuando volveréis?"
Veure'ls la cara de sorpresa i felicitat, se'ns omple el cor!

Els contes i les seves histories

Avui visitem a la nostra Tereseta, que actualment està convalescent. Com molts sabeu li agraden molt els contes!! No us podeu arribar a imaginar la quantitat que en té al igual que de revistes. Aquest que veieu per ella és especial ja que com es pot veure a la foto té relleus i per tant és més de divertit i didàctic que la resta. La història que explica desperta molta tendresa i ella ens escolta al contar-li d'una forma especial. La seua mirada i escolta es tant bonica com la història de la qual formem part nosaltres i la nostra estimada Teresa.

Treballant les Pretuteles

Acompanyem a les nostres persones que tenim assignada la pretutela i vetllem pel seu futur.
En aquest cas estan inclosos al programa “Sempre Acompanyats” que realitza Creu Roja i l’Obra Social “La Caixa” per pal.liar les situacions de soledat no volguda en les persones grans.
Avui realitzem entrevistes conjuntes i visites plegats.
Com sempre, la Fundació al teu servei!!

"Qué és la transformació?" Article de Plena Inclusión

Volem compartir un petit article que hem llegit i que ens ha semblat representatiu de la nostra manera de fer.

"En las entidades de Plena inclusión
hablamos mucho de la transformación.
Pero, ¿qué es la transformación?

Primero te explicamos
que estamos en un momento
en el que necesitamos pensar.

Las personas y las entidades que trabajan
con las personas con discapacidad intelectual
se preguntan cómo hacer mejor su trabajo.

Al nacer, muchas entidades pensaban en la discapacidad.
Es decir, pensaban sólo en los límites
de las personas con discapacidad.

Ahora queremos cambiar mucho y hacer las cosas diferentes.
Queremos hacer un cambio tan importante
que le llamamos transformación.

¿Qué queremos conseguir con la transformación?

-Centrarnos más en la persona: en sus sueños y en sus capacidades.
-Queremos que su vida tenga calidad.
-Queremos que las personas con discapacidad elijan la vida que quieran vivir .
-Queremos que las personas con discapacidad conozcan sus derechos y los defiendan.
-Queremos cumplir sus derechos.
-Queremos que las personas vivan y se relacionen con su comunidad.
-Que las personas con discapacidad colaboren en igualdad con sus familias, profesionales y voluntariado.
- Que lo que hacemos se base en la experiencia y el conocimiento, es decir, en hacer lo que hemos aprendido durante años.

Assistim al esdeveniment de e-forma't events: "El poder positiu del canvi" amb el conferenciant Mago More

Amb to amé i divertit ens mostraren com introduir la innovació al nostre treball amb imaginació i creativitat per millorar en la nostra tasca.
Un esdeveniment divertit i inspirador. Molt agraïts a e-forma't per haver-nos invitat!

“Tenir força de voluntat no és una qüestió de màgia, sinó de perseverança, constància i treball dels valors que ens fan diferents i únics.” – Mago More.

Un membre més a la familia!

Sabeu que? Avui hem conegut a la Lluisa! Hem anat fins Deltebre per coneixer-la, que ella ens conegues a nosaltres com a entitat i poder iniciar un treball conjunt, de confiança, acceptació i sobretot molt d'amor. Ella, és una senyora molt agradable i que de ven segur que ens ho posarà facil. Què creieu vosaltres? Nosaltres estem molt contents de caminar junts i seguir compartint estonetes com aquestes!

Som al mercat de Tortosa!

Ahir vam estar amb la Carme! Sabeu què? Vam estar amb ella al mercat de Tortosa que tant li agrada!
Com no, el seu abadejo, la seva sardineta de " bota " i les seves baldanes no poden faltar. Sabem que es una gran compradora d'aliments de la seva terra.
A més, passem pel Viena, un referent històric per ella!
Aprofitem per ser plegades i conèixer el seu entorn Tortosí!

Celebració de 50 anys de casats de Vicent i Carme

Divendres passat a la tarda assistim a un acte a l'Ajuntament de l'Aldea per commemorar els 50 anys de casats del Vicent i Carme. Ha estat un acte molt emotiu on han pogut gaudir d'una bona estona de la gent de l'Aldea, municipi que tant estimen. En aquest acte la Fundació ha estat amb ells i els hem acompanyat en tot moment.

Un dia solejat per la Ràpita!

Aquesta setmana hem estat a la Ràpita per visitar al Gabriel i a la Josefa.
Vam tenir un dia molt especial perquè desprès de molt de temps vam poder sortir amb el Gabriel i amb la Josefa vam poder compartir la seva primera Coca-Cola.
Com no, sempre treballem amb els nostres suports de voluntariat, dels quals sempre estem molt agraïts per la seva feina.
Ha sigut una estona molt especial per tots, tant de coneixença de nous tutelats, com d’intercanvi de vivències entre tots!

Visites mensuals

Com cada mes, avui hem fet la visita mensual a la Residència d'avis d'Ascó, a visitar a la Sra. Rosa i al Sr. Ramon, però avui ha estat una mica més especial, els hi hem portat un "detallet d'amor" per esmorzar, han estat molt agraïts i contents, i nosaltres més de poder-ho fer.

12 anys de col·laboració amb el Restaurant l'Estany

Un any més renovem amb el Restaurant l'Estany- Casa de Fusta l'acord de col·laboració.
Acord amb que estem tots molt agraïts.
Gràcies Lluïs per tot el que fas tant desinteressadament per i amb nosaltres!!

Dinar de Nadal Casa de fusta 2019

Un any més tornem a visitar la Casa de Fusta amb tota la família de Fundació!
Un dia molt especial i esperat per a tots ja que podem gaudir de la naturalesa del nostre Delta amb estat pur i sobretot de la companyia de la majoria dels nostres tutelats.
Com cada any, una sortida fantàstica que ens uneix i ens ajuda a tirar endavant amb la nostra feina per a tota la resta d’any.
#fundaciotutelar #terresdelebre #unio #amor #treball #unanaymes #quenosacabimai #lasevacompanyia #eslanostrafelicitat #treballemposanthielcor

Reconeixement al nostre Angel!!

Xerrada d'Apasa a la Fira d'Amposta. Reconeixement molt merescut als participants a la Xarxa Humana: junts ho hem aconseguit! El nostre Àngel emocionat i content ha recollit el reconeixement a la seva valentía i esforç.

15 cançons per pensar

Cançons que han remogut la consciència de moltes persones al llarg dels anys, pel seu compromís amb la pau, la democràcia, el feminisme i els més desafavorits. Veritables himnes a les causes més socials i justes del món.

Ens ha agradat tant que no hem pogut deixar de compartir-ho en vosaltres: http://xarxanet.org/cultural/noticies/15-cancons-pensar

Cançons de John Lennon, Bob Dylan, Lluís Llach, Txarango, U2, Manu Chao i molts més!! Que disfruteu.

Els adéus sempre costen!

Ajudem als nostres tutelats al seu procés de dol quan perden un ésser estimat. El aquest cas la Elvira ha dit un adéu al “papa” i com a tothom, li costa entendre aquesta perdua i el fet de no veure’l mes. Desde la Fundació estarem amb ella i per ella posant-hi el cor.

Trobada Grups d’Acció Social Catalunya

Desde la Fundació participem al Programa de Suport a les Persones Grans “Sempre Acompanyats”.
La trobada ha estat a Caixa Forum a Barcelona.
Hem treballat aspectes relacionats amb la comunicació i detecció de la soletad no volguda i ens han donat eines per tal de millorar el nostre treball i abordatge.

Plenari d’Entitats Tutelars a Barcelona

Des de la Fundació estem contínuament formant-nos i assistint a reunions periòdiques per tal d’estar al dia de totes les novetats i aspectes importants que puguin beneficiar als nostres tutelats i a l’entitat en general.
Avui hem treballat aspectes com la concertació del servei pròpiament, propostes de la Generalitat per revisar el model de finançament, normativa relacionada amb l’exercici de la capacitat jurídica de la persona així com estar al cas de futures Jornades de formació previstes.

Treballant a la comunitat

Per tal de renovar estris al domicili i altres necessitats personals hem anat amb els nostres tutelats de compres. Ens ho hem passat molt bé tot i que si hagues estat per ells ens haguessim emportat tota la botiga. Ara esperem que facin un bon ús i ho comprobem en la propera visita a la seva llar.

Visita Cementiri Bovera

El Xavier i el Toni ens van demanar i fer petició d'anar al cementiri de Bovera on està enterrada la seva iaia per poder-se despedir, ja que no havien pogut fer-ho anteriorment. El Xavier va preferir portar un ram de flors i el Toni li va escriure una carta. Aprofitem el viatge per visitar a la mare i així poder gaudir d'ella durant la visita i pasar el mati junts. També anem a saludar al tiet Antonio que viu a Bovera i que feia temps que no veien. Ha estat un matí ple d'emocions i de bons records per tots.

Acompanyem i oferim suport als nostres tutelats en el seu dia a dia

Avui hem acompanyat a l' Ana a realitzar diferents tràmits, per tal de gestionar adequadament els seus recursos. Una de les nostres tasques és poder vetllar per totes aquelles necessitats que puguen sorgir, ja sigui de caire afectiu, emocional, social o econòmic. Atenent totes aquestes necessitats i individualment ajudem de manera integral a totes aquelles persones que atenem ,valorant sempre el seu benestar en la vida quotidiana.

Pàgines