GRÀFIC MENÚS SETMANALS

Ajudem als tutelats a planificar-se els seus àpats diaris.
A partir d’aquesta setmana, l’Anna i la seva treballadora familiar elaboraran els sopars de tota la setmana a partir d’un menú que hem elaborat.
Per a que l’Anna sàpiga els dies que la treballadora familiar anirà a la seva casa a preparar els sopars, hem confeccionat aquest gràfic animat per a facilitar-li la seva comprensió.
El fet de que l’Anna aprengui a elaborar els seus propis menús, l’ajudarà a millorar la seva autonomia.

DINAR FAMILIAR

Dia de celebració i de gratificació per tot el treball realitzat al domicili amb l'ajuda i suport del fill. Hem pogut gaudir tots junts d'aquest dinar tant esperat, on hem reforçat tot l'esforç realitzat i remarcat les accions positives perquè continuem el camí més adient a les seves necessitats. També hem aprofitat per recordar vivències i anècdotes d'aquests anys compartits. Bona experiència i amb ganes de repetir.

Equip d'Intervenció Sempre Acompanyats Tortosa

El passat dimecres 24 d'octubre, va tenir lloc la 1a. Trobada Comunitària del Programa "Sempre Acompanyats" de Creu Roja.
La Fundació Tutelar de les Terres de l’Ebre col·labora amb el programa i participa de forma activa en benefici dels tutelats que atén i de la resta de la comunitat.
A la trobada vam assistir-hi juntament amb 33 entitats més de Tortosa, l’equip de voluntariat que fa que la gent gran no es senti sola i com no els propis protagonistes, les persones grans!
Una jornada molt dinàmica on s’han pogut compartir moltes experiències viscudes!

Esmorzem al mercat !

Tot i el mal temps d'aquest dies, avui hem aprofitat per complir una petició de la Mª Jesús, hem anat a esmorzar " callos". I com no millor que anar al mercat de Tortosa, lloc típic de la nostra zona per anar a passar el matí. La Mª Jesús molt contenta, no només per l'esmorzar, si no per que hem saludat a molta gent coneguda i hem recordat vells temps.

CONTACTE AMB ELS FAMILIARS

Visita mensual amb el Xavier. Avui treballem l'arropament, l'afectivitat i aprofitem per mantenir contacte i relació amb la família.... Mireu quina cara de felicitat fa al poder parlar amb el seu germà!

Apasa al Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta 2018 amb La Fura dels Baus ‪#FesticAM2018‬

El passat 11 d'octubre de 2018, al Parc dels Xiribechs d'Amposta a les 22.00h del vespre, van fer el projecte DREAMS- XARXA HUMANA.
Van oferir un espectacle amb la finalitat de posar en escena un element lúdic i terapèutic gràcies al treball en equip entre persones amb necessitats especials i els seus terapeutes, establint un vincle emocional i de proximitat en un entorn diferent i únic.
Un dels nostres tutelats, va formar part del projecte i hem de dir que ho va fer súper bé! Moltes felicitats Àngel i Centre APASA!!

Tereseta suma un altre any

Aprofitem la sortideta que realitzem amb els tutelats d'Icaria per celebrar l'aniversari de la nostra estimada Teresa, que enguany fa ni més ni menys que 76 anys. Tot i haver passat una temporada amb alts i baixos, la Teresa segueix tan forta com sempre. Gaudeix de la sortida, però sobretot del pastís, que val a dir estava molt bo !

CaixaBank celebra enguany el centenari de la seva presència al municipi de Tortosa

La Fundació Tutelar de les Terres de l’Ebre va assistir a la celebració del Centenari de CaixaBank a Tortosa com a entitat invitada i perceptora de Obra Social “La Caixa”

FORMACIÓ ESCOLA DE VOLUNTARIAT BARCELONA

El teixit associatiu i de voluntariat és un dels agents més importants de compromís, valors i actitud davant la societat.
El passat dimecres dia 20 de setembre vam anar a Barcelona a formar-nos i enriquir-nos en el món de la comunicació i del voluntariat.
Va asssitir l'equip de comunicació, direcció i voluntariat. Menció especial per la nostra voluntària Mª José per voler acompanyar-mos a formar-se i poder oferir una milor atenció a la persona que atén com a voluntaria.
Una jornada molt satisfactòria i enriquidora per a tots plegats.

21 de setembre, Dia mundial de l'Alzheimer

Es calcula que aquesta malaltia neurodegenerativa i incurable comença a produir danys en el cervell fins a 15 o 20 anys abans dels primers símptomes. A dia d’avui se’n desconeixen les causes i no es disposa de cap tractament que la freni.
El temps que tardis a llegir aquesta frase es diagnosticarà un nou cas d’Alzheimer al món. Quatre segons. Silenciosa, imparable i, de moment, incurable. Així és la malaltia que afecta 47 milions de persones al món, 800.000 a Espanya, 86.000 de les quals a Catalunya, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut.

Per que un Dia europeu de fundacions i donants?

La red europea de fundaciones Dafne, va decidir fa set anys organitzar una activitat comú a totes les fundacions europees amb la finalitat de compartir un dia i fer visibles les seves iniciatives. Així és com va néixer, el Dia europeu de fundacions i donants que aquest any celebra la seva VI edició.
Aquesta edició està dedicada al reconeixement de la filantropia #ThankYouPhilanthropy.
En aquest sentit la iniciativa de la Fundació Tutelar de les Terres de l'Ebre és seguir treballant dia a dia posant-hi el cor en la nostra tasca tutelar.

Segon taller des de Fundació Tutelar amb els Mossos d'Esquadra.

Avui, hem repetit la bonica experiència del "taller preventiu: Odi i Discriminació persones amb discapacitat. Sóc com sóc". Ha estat un matí molt interessant, un cop més, ens han explicat com respectar i fer-nos respectar davant qualsevol persona que no ens tracti com mereixem. Els nois han estat molt atents a totes les explicacions i s'han atrevit a compartir experiències viscudes que desafortunadament no haurien d'existir, però que des de Fundació busquem els mecanismes per ajudar-los.
Repetirem!!! Moltes gràcies als agents per la seva amabilitat i acollida un cop més.

Berenar-sopar amb les families!

Aquest dissabte vam assistir a la Llar Roquetes a una invitació molt especial per ells i que ens esperen amb els braços oberts. Una activitat programada i molt desitjada pels nostres tutelats que resideixen a n’aquesta llar i on es desprén un caliu humà difícil de transmetre. Com no hi hem d’anar tots els anys si ells ens ho demanen convidant-mos amb una invitació realitzada per ells mateixos i des de el cor, com tot el que nosaltres sempre els ensenyem amb el nostre lema!! Els diem i demostrem que “Treballem posan-t’hi el cor” i per tant intentem complir totes les seves peticions i necessitats, sobretot quan sas que les desitgen de cor.
Els estimem i sentim estimats. Gràcies tutelats!!!

Sortida d'estiu 2018 - Parc Tivenys

Sortida lúdic-festiva anual en l'àmbit de la discapacitat.
Aquest estiu anem a Tivenys on gaudim del riu i la seva història.
Al Restaurant del Parc de Tivenys fem un refrigeri, després anem al Centre d'Interpretació on ens ensenyen diferents curiositats i part d'història del poble i del riu.
Per acabar la jornada fem l'esperat dinar!

Gaudim de les Festes Majors!

Avui hem estat amb el José, i la sorpresa nostra ha estat, que són les fetes Majors d'Ulldecona!
Hem aprofitat a veure algun acte que feien als carrers més pròxims, entre nens i música.
José, a més, ha tingut la sopresa de poder parlar desde la distància amb el Christian, i dintre les dificultats, ens hem pogut entendre.
Molt content per tot plegat!

Regals plens d'amor!

Avui ens visita el Lluis a les oficines, i sabeu que?
Ha canviat el diàri per un regal personalitzat per nosaltres!
Sorpreses inesperades plenes d'amor i treball.
Moltes gràcies Lluis per la teva estimació!

Totes les peticions són importants per nosaltres!

El divendres passat la Carme ens va demanar de poder acompanyar-la al cementiri per visitar el seu germà ja que ha fet 3 anys des de que no hi és. Per ella, són dates senyalades, per això ha volgut portar un detall simbòlic.
Avui, una petició tant important per ella, i alhora no fàcil per demanar-la, li hem donat el suport , fent-ho més fàcil per tots.
Contentíssima de poder fer aquest gest!
Gràcies Carme per la confiança que ens mostres cada dia.

Treballem per ells

Aquest cop deixem a Lluis ben fresquet i ben guapo per passar millor aquesta calor!
A més a més, hem aprofitat per supervisar i treballar la ingesta de medicació per millorar les condicions de salut, amb la preparació dels nous blisters i continuïtat d'aquesta. Sense deixar de banda tota la supervisió al seu domicili i treball plegat de força temps.
Com no, passar una estona junts. Ens agrada molt parlar de tot amb ell.

Moltes felicitats Anna

Dijous passat va ser un dia rodó per a l'Anna ja que d'una banda vam celebrar el seu Sant i d'altra banda va conèixer a la que serà la seva voluntària durant tot el mes d'Agost. Com cada dijous, l'Anna va rebre la visita del seu responsable d'autonomia a la pròpia llar i vam aprofitar per tal de què es coneguessin totes dues parts: voluntària i responsable del servei. Destacar la tasca de tots els suports que reben els tutelats pel seu bon funcionament diari així com la importància de tots i cadascun dels voluntaris.

Fins sempre Francisco!

Com tú haguessis volgut ja estàs al teu poble estimat: La Pobla de Massaluca.
Avui es un dia trist pel teu comiat ja que et trobarem molt a faltar però estem molt contents per totes les mostres de suport rebudes per part de tothom però sobretot del teu estimat poble. Afecte i estimació demostrada tant a la ceremonia del poble, familiars i de la teva segona familia que son els teus companys de tota la vida dels serveis on has passat tants anys i t’han acompanyat i estimat sempre.
No es un adéu Francisco sinó un fins sempre!!!

Pàgines