15 cançons per pensar

Cançons que han remogut la consciència de moltes persones al llarg dels anys, pel seu compromís amb la pau, la democràcia, el feminisme i els més desafavorits. Veritables himnes a les causes més socials i justes del món.

Ens ha agradat tant que no hem pogut deixar de compartir-ho en vosaltres: http://xarxanet.org/cultural/noticies/15-cancons-pensar

Cançons de John Lennon, Bob Dylan, Lluís Llach, Txarango, U2, Manu Chao i molts més!! Que disfruteu.

Els adéus sempre costen!

Ajudem als nostres tutelats al seu procés de dol quan perden un ésser estimat. El aquest cas la Elvira ha dit un adéu al “papa” i com a tothom, li costa entendre aquesta perdua i el fet de no veure’l mes. Desde la Fundació estarem amb ella i per ella posant-hi el cor.

Trobada Grups d’Acció Social Catalunya

Desde la Fundació participem al Programa de Suport a les Persones Grans “Sempre Acompanyats”.
La trobada ha estat a Caixa Forum a Barcelona.
Hem treballat aspectes relacionats amb la comunicació i detecció de la soletad no volguda i ens han donat eines per tal de millorar el nostre treball i abordatge.

Plenari d’Entitats Tutelars a Barcelona

Des de la Fundació estem contínuament formant-nos i assistint a reunions periòdiques per tal d’estar al dia de totes les novetats i aspectes importants que puguin beneficiar als nostres tutelats i a l’entitat en general.
Avui hem treballat aspectes com la concertació del servei pròpiament, propostes de la Generalitat per revisar el model de finançament, normativa relacionada amb l’exercici de la capacitat jurídica de la persona així com estar al cas de futures Jornades de formació previstes.

Treballant a la comunitat

Per tal de renovar estris al domicili i altres necessitats personals hem anat amb els nostres tutelats de compres. Ens ho hem passat molt bé tot i que si hagues estat per ells ens haguessim emportat tota la botiga. Ara esperem que facin un bon ús i ho comprobem en la propera visita a la seva llar.

Visita Cementiri Bovera

El Xavier i el Toni ens van demanar i fer petició d'anar al cementiri de Bovera on està enterrada la seva iaia per poder-se despedir, ja que no havien pogut fer-ho anteriorment. El Xavier va preferir portar un ram de flors i el Toni li va escriure una carta. Aprofitem el viatge per visitar a la mare i així poder gaudir d'ella durant la visita i pasar el mati junts. També anem a saludar al tiet Antonio que viu a Bovera i que feia temps que no veien. Ha estat un matí ple d'emocions i de bons records per tots.

Acompanyem i oferim suport als nostres tutelats en el seu dia a dia

Avui hem acompanyat a l' Ana a realitzar diferents tràmits, per tal de gestionar adequadament els seus recursos. Una de les nostres tasques és poder vetllar per totes aquelles necessitats que puguen sorgir, ja sigui de caire afectiu, emocional, social o econòmic. Atenent totes aquestes necessitats i individualment ajudem de manera integral a totes aquelles persones que atenem ,valorant sempre el seu benestar en la vida quotidiana.

Estrenem sortida !

Ahir vam realitzar la visita mensual pertinent d'aquest mes de novembre als nostres tutelats d'Icaria, com sempre vam estar amb tots i per a cadascun d'ells. També cal destacar, que vam realitzar la primera sortida amb la Mª Presentación com ha nova tutelada de la fundació, va ser una estona molt agradable, on va poder manifestar els diferents neguits i peticions, una d'elles conèixer la nostra oficina. Petició que ben aviat complirem. Benvinguda Mª Presentación, esperem poder ajudar-te !

A la Fundació ens formem en ètica

Assistim a l’Espai de reflexió d’Ètica del Dincat a Barcelona on debatem aspectes ètics que afecten la vida quotidiana de les persones amb discapacitat intel.lectual i que poden generar canvis que millorin i ampliin els seus drets.

En agraïment a Marta Torra Moreno membre del Patronat de la nostra entitat

Ahir vam celebrar el comiat de Marta Torra Moreno que ha estat membre del Patronat de la FTTE els darrers 6 anys.

Un merescut reconeixement a la seva participació i un agredolç comiat.

Marta, et trobarem a faltar,sempre formaràs part de nosaltres i d'aquesta família que és la FTTE. Confiem tornar-te a veure ben aviat!!

Cumplint les seues peticions

El nostre Jaume ens va demanar d’anar al Mas ara per Tots Sants per tal de visitar als seus pares i portar-los flors. Evidentment i com no podia ser de cap altra manera així ho vam fer per tal de complir les seves peticions i fer-lo feliç. Costa tan poc!! Així mateix vam fer una visita pel poble, a l’Ajuntament a fer unes gestions i saludar a la seva cosina i també vam visitar altres familiars que es van posar d’allò mes contents per la visita inesperada i sorpresa de veure a Jaume. I es que la veritat, la gent del poble no va parar de saludar-lo, xerrar de diverses coses i sobretot d’alegrar-se molt de veure’l.
Esperem en breu tornar a visitar el Mas ja que en la rebuda que sempre té es un plaer passejar-hi i disfrutar de l’entorn.

GRÀFIC MENÚS SETMANALS

Ajudem als tutelats a planificar-se els seus àpats diaris.
A partir d’aquesta setmana, l’Anna i la seva treballadora familiar elaboraran els sopars de tota la setmana a partir d’un menú que hem elaborat.
Per a que l’Anna sàpiga els dies que la treballadora familiar anirà a la seva casa a preparar els sopars, hem confeccionat aquest gràfic animat per a facilitar-li la seva comprensió.
El fet de que l’Anna aprengui a elaborar els seus propis menús, l’ajudarà a millorar la seva autonomia.

DINAR FAMILIAR

Dia de celebració i de gratificació per tot el treball realitzat al domicili amb l'ajuda i suport del fill. Hem pogut gaudir tots junts d'aquest dinar tant esperat, on hem reforçat tot l'esforç realitzat i remarcat les accions positives perquè continuem el camí més adient a les seves necessitats. També hem aprofitat per recordar vivències i anècdotes d'aquests anys compartits. Bona experiència i amb ganes de repetir.

Equip d'Intervenció Sempre Acompanyats Tortosa

El passat dimecres 24 d'octubre, va tenir lloc la 1a. Trobada Comunitària del Programa "Sempre Acompanyats" de Creu Roja.
La Fundació Tutelar de les Terres de l’Ebre col·labora amb el programa i participa de forma activa en benefici dels tutelats que atén i de la resta de la comunitat.
A la trobada vam assistir-hi juntament amb 33 entitats més de Tortosa, l’equip de voluntariat que fa que la gent gran no es senti sola i com no els propis protagonistes, les persones grans!
Una jornada molt dinàmica on s’han pogut compartir moltes experiències viscudes!

Esmorzem al mercat !

Tot i el mal temps d'aquest dies, avui hem aprofitat per complir una petició de la Mª Jesús, hem anat a esmorzar " callos". I com no millor que anar al mercat de Tortosa, lloc típic de la nostra zona per anar a passar el matí. La Mª Jesús molt contenta, no només per l'esmorzar, si no per que hem saludat a molta gent coneguda i hem recordat vells temps.

CONTACTE AMB ELS FAMILIARS

Visita mensual amb el Xavier. Avui treballem l'arropament, l'afectivitat i aprofitem per mantenir contacte i relació amb la família.... Mireu quina cara de felicitat fa al poder parlar amb el seu germà!

Apasa al Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta 2018 amb La Fura dels Baus ‪#FesticAM2018‬

El passat 11 d'octubre de 2018, al Parc dels Xiribechs d'Amposta a les 22.00h del vespre, van fer el projecte DREAMS- XARXA HUMANA.
Van oferir un espectacle amb la finalitat de posar en escena un element lúdic i terapèutic gràcies al treball en equip entre persones amb necessitats especials i els seus terapeutes, establint un vincle emocional i de proximitat en un entorn diferent i únic.
Un dels nostres tutelats, va formar part del projecte i hem de dir que ho va fer súper bé! Moltes felicitats Àngel i Centre APASA!!

Tereseta suma un altre any

Aprofitem la sortideta que realitzem amb els tutelats d'Icaria per celebrar l'aniversari de la nostra estimada Teresa, que enguany fa ni més ni menys que 76 anys. Tot i haver passat una temporada amb alts i baixos, la Teresa segueix tan forta com sempre. Gaudeix de la sortida, però sobretot del pastís, que val a dir estava molt bo !

CaixaBank celebra enguany el centenari de la seva presència al municipi de Tortosa

La Fundació Tutelar de les Terres de l’Ebre va assistir a la celebració del Centenari de CaixaBank a Tortosa com a entitat invitada i perceptora de Obra Social “La Caixa”

FORMACIÓ ESCOLA DE VOLUNTARIAT BARCELONA

El teixit associatiu i de voluntariat és un dels agents més importants de compromís, valors i actitud davant la societat.
El passat dimecres dia 20 de setembre vam anar a Barcelona a formar-nos i enriquir-nos en el món de la comunicació i del voluntariat.
Va asssitir l'equip de comunicació, direcció i voluntariat. Menció especial per la nostra voluntària Mª José per voler acompanyar-mos a formar-se i poder oferir una milor atenció a la persona que atén com a voluntaria.
Una jornada molt satisfactòria i enriquidora per a tots plegats.

Pàgines